“I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.”Matej 28:20

Nakon potresa proljetos u Zagrebu, Frano i ja smo sklopili dogovor s Isusom. U slučaju ponovnog razornijeg potresa, mi ćemo biti na sigurnom, izvan kuće.

Štetu na kući, nastalu potresom, u međuvremenu smo sanirali, kuću smo dodatno ojačali, no naš dogovor s Isusom ostao je stajati. Svaki put kad bi tlo podrhtalo, ili se u srce pokušao ušuljati kakav strah podsjećala sam sebe i Isusa na naš dogovor. Ovaj zadnji jaki potres s epicentrom u Petrinji, pogađate – nismo dočekali u kući. Po svemu planiranom trebalo je to biti jedno mirno jutro kod kuće, no spletom neobičnih okolnosti u trenutku udara ja sam bila u autu, Frano u dućanu, a djeca na drugom dijelu grada kod djeda i bake. Idealan scenarij nekih strašnih filmova koji su mi se prije znali motati po glavi. U tom trenutku nisam znala u kojem je stanju ostatak grada ni da li je to “onaj” razorni potres kojeg su stručnjaci najavljivali. Neko vrijeme nakon potresa nismo uspjeli dobiti baku i dedu na telefon, no ja sam bila potpuno mirna znajući da su djeca dobro.

Potpuno mirna, znajući da Isus, Frano i ja imamo dogovor.

Teško mi je opisati moje osjećaje u tom trenutku. Istovremena  snažna bol zbog potrebe da zagrlim djecu, radost i duboka zahvalnost zbog održanog dogovora. Osjećaj da nismo sami. Osjećaj da pored sebe imamo silnog Pomagača. Osjećaj da je sve pod kontrolom. Osjećaj da smo u potpunoj zaštiti Svemogućeg Boga. Snažan osjećaj snaženja  vjere. Nemoguće je to opisati. Potrebno je doživjeti da bi se razumjelo.

Trebalo nam je više od sat vremena da se probijemo kroz gužvu i napokon zagrlimo djecu. Sve vrijeme bila sam zahvalna na svakom makar i kratkom promišljanju i ugrađivanju u srce riječi poput ovih:

“Evo, Ja Sam s vama sve dane…Ove Riječi trebaju vam biti utjeha i pouzdanje u svako doba. Ja ne napuštam Moje vlastite, samo ako oni Mene traže, i želim vam pomoći nositi svu patnju, ako Mi se samo pouzdano povjerite. Nošenje patnje Sam zaista Ja položio na vas, ali samo da se vi Mene podsjetite i kao Pomagača Me pozovete za pomoć u svakoj nevolji. Jer, Ja želim osnažiti vašu vjeru, Ja želim da vi vjeri dopustite da postane takve snage, da vas nikakva zemaljska patnja više ne može prestrašiti i učiniti malodušnima.”Evo ja sam s vama u sve dane” BD 1004

Moj Isus želi da moja vjera postane toliko snažna da me više nikakva zemaljska patnja ne može prestrašiti niti učiniti malodušnom.

Ne želimo li zapravo to svi?

S vjerom da će vas ova mala zgoda ohrabriti a Očeva obećanja poput ovih osnažiti u borbi protiv tjeskobnih misli, šaljem pregršt ljubavi i blagoslova .

Tereza