Tražio sam Gospoda i On me uslišao, izbavio me od svih mojih strahova

Psalam 34:4

“Mammmmaaaa ja sam ti žedan”

“Kupit ćemo vodu kad braci završi trening”, rekla sam po najmanje sedmi put,  ponovno podsjećajući sebe kako je ovo definitivno posljednji put da sam izašla iz kuće s troje djece a da sa sobom nisam ponijela bocu vode.

“Ali mama, ja sam ti stvarno žedan.”

“Pričekaj još samo malo, braci je ubrzo gotov trening, onda idemo do dućana i kupit ćemo vodu.”

“Ali maaaamama”

“Još samo malo pričekaj, hoćeš malo čaja iz sekine bočice?”, rekla sam zaista se nadajući da će pristati.

” A jooooj mama, stvarno ne bih hvala.”

“Ako si tako jako žedan, pođi do brace i uzmi malo vode iz njegove boce”, začula sam glas jedne drage bake koja je sjedila iza nas.

“Pa da, podji !” rekla sam.

Ali zašto se ja toga nisam sjetila? pomislila sam.

“Ne biiiiii”, rekao je.

“Zašto ne?”

” Pa bojim se.”

“Pa čega se bojiš?”

“Trenerice”, rekao je i sramežljivo pognuo glavu.

Aham, pomislila sam, zašto se ja toga nisam sjetila. I ja  se malo bojim trenerice.

I ponovno kažem, nije smiješno. Al opet znam da jest. Još je smješnije jer sam mama  troje djece. Dok se nastavljate smijati, pokušat ću objasniti. 🙂

Ovdje se ne radi o uobičajenom strahu, rekla bih prije  o nekoj “pretjeranoj” obzirnosti. Stavu koji bi donekle stao  u rečenicu: “Ma samo da ne bude neka neugodna situacija i samo da se nitko ne ljuti”.

Godinama sam živjela u obmani kako je ta moja osobina  zapravo vrlina, pristojnost, obzirnost prema drugome, dok nisam shvatila da se zapravo radi o osobini koja mi u svakodnevnom životu uzrokuje dosta problema.

Jedno sam vrijeme čak ovu svoju osobinu poistovjećivala sa poniznošću. Hvala ti moj čudesni Isuse što si me naučio da istinska poniznost ne izražava sebe u osjećaju inferiornosti spram druge osobe  već jedino spram tebe, Izvora sve snage, ljubavi i mudrosti.

Previše sam se puta našla u  situaciji da sam se bojala zauzeti za sebe.

Od trenutka kada sam tu svoju osobinu prepoznala kao slabost pokušavala sam ju na ovaj ili onaj način otkloniti. Nikad posve uspješno i ustrajno. Sve do sada i ovog nemilog događaja s bočicom vode kada sam odjednom shvatila kolika opasnost leži u mogućnosti da  svoje strahove, krive ideje prenesem na svoju djecu.

Ne brinite neću očajavati,  Isus to ne želi od mene. Ali me sigurno kroz ovu situaciju poziva na više .

I zato službeno “otvaramo” malu školicu hrabrosti.

Zajedno ćemo krenuti od ovih riječi:

Vi doista imate Oca, vi niste djeca bez roditelja, vi imate Onoga Koji zna vaše poteškoće i brige, Koji jedino želi biti zazivan budući žudi Ljubav Njegove djece i želi na nju reagirati/odgovoriti… Kako li ste bogato blagoslovljeni doista… Vi imate Oca na nebu Koji je snažniji nego sve sile na svijetu, Koji prema tome može odvratiti sve što vas afektira od strane svijeta… I budući da imate tako moćnog i ljubavi punog Oca isto tako za vas ništa nije nemoguće, budući da  ću Ja uvijek stajati pored vas s Mojom snagom, budući da vi jedino trebate čvrsto vjerovati kako bi Me potaknuli izraziti Moju moć.  “Vi doista imate Oca…Odnos Oca i djeteta…”BD 5699

Čitat ćemo ih opet i iznova i razmišljati o njima.

Razmišljat ćemo i razgovarati o tome kako bi se ponašali u danu  kada bi znali da naš Otac koji je snažniji od svih sila na svijetu stoji pored nas sa svom Svojom Snagom spreman da od nas odvrati svaku slabost i strah.

Bi li se bojali?

Ustručavali?

Propuštali prilike da se izborimo za stvari koje su nam važne?

U Ljubavi Kristovoj,

dnevnme-molitve-bocica-s-vodom-mamino-blago