Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost Njegovu, a sve će vam se ostalo dodati.

Matej 6:33

Bližio se peti rođendan našeg starijeg sina, za rođendan je poželio teleskop.

Teleskop?!, gledali smo se začuđeno Frano i ja, “Baš teleskop? Stvarno?!”

“Misliš na periskop'”, pokušavao je Frano ublažiti stvar.

“Ne tata, teleskop onaj koji ima nogice i s kojim mogu gledati zvijezde i planete”, odgovorio je kao da je mjesecima samo o tome razmišljao.

“Vidjet ćemo što Isus misli o tome”, rekao je Frano, a zatim se okrenuo prema meni i nastavio “Stavit ćemo to u molitvu pred Isusa, čini mi se još premalen za teleskop, a moglo bi to i prilično koštati.

“Nije mi na srcu toliko novaca dati za poklon. Riješit će to Isus već nekako”, tješio me Frano nekoliko dana poslje dok smo izlazili iz dućana s igračkama, “Pronaći će On neku  kombinaciju za nas, ne brini. Do rođendana će imati poklon, teleskop ili nešto drugo, Isus zna”.

I zaista nismo brinuli, prepustili smo to Isusu u potpunom uvjerenju da On zna najbolje

(1 Petrova 5:7). Nismo ni razmišljali na koji način će On to riješiti. Samo smo Mu vjerovali.

Nekoliko tjedana poslije, par dana prije rođendana, dok je prebacivao stvari iz svog prtljažnika u prijateljev,  Frano se prilično iznenadio ugledavši u   prtljažniku  mali žuti teleskop.

“Pa gdje si ga nabavio, ja baš takvog tražim?”, upitao je iznenađeno.

“Hoćeš ga?”, smiješio se Šime.

“Pa neću ti ga samo tako uzeti, platit ću ti”, nastavio je Frano.

“Ne, ne, samo ga uzmi, mjesecima ga već vozim u gepeku i gledam kome da ga poklonim”, radostan je bio Šime.

Teško je riječima opisati radost koja me preplavila nakon što me Frano nazvao i ispričao mi što se dogodilo. Priznajem, bila sam sretna zbog teleskopa, no ta radost je bila neusporediva s osjećajem da je Isus tu s nama, da prati naše razgovore, da je osobno zainteresiran za sve pojedinosti našeg obiteljskog života pa tako i nabavu rođendanskog poklona.

Zamislite to. Svemogući Bog. Moj Otac u predobrom Isusu Kristu, razmišlja o jednom teleskopu. Mi vidimo ispunjenu želju, a On vidi dijete koje Mu je jedan korak bliže Kući.

Možete li zamisliti tu Ljubav, pažnju i brigu?

Zaista  će nam dati sve. Baš, baš sve. Isus naš predivni. Uz jedan jedini uvjet, da zaista ozbiljno shvatimo ovaj naš zemaljski život i dobrobit svoje duše stavimo na prvo mjesto (Matej 6:33).

Ali vi ste ljudi zaboravili što je najvažnije, vaše su misli ispunjene i kompletno zaokupljene sa svijetom, s blagostanjem vašeg tijela, i time vi ste opterećeni s brigama i problemima,  dozvoljavate sebi biti sve više rastuće odvraćeni od vašeg stvarnog zadatka na Zemlji, vi obraćate neprestano više pažnje na svijet i jedino stvarate i radite za vaš prolazni (kratkotrajni) dio i ne uzimate u obzir vašu dušu. Jer ne vjerujete Mojim Riječima da ću Ja vama sve nadodati ako prije svega tražite Moje kraljevstvo i njegovu pravednost… Vi ne uzimate ove Riječi ozbiljno i prema tome isto tako ne ispitujete njihovu istinitost. Ali Ja Sam vam dao zemaljski život jedino zato da bi vaša duša trebala sazrijeti, jer tijelo će izumrijeti, ali duša će postojati vječno. I duša bi trebala… pošto nije sasvim sposobna živjeti… postići život na Zemlji. Ovo buđenje u život bi trebalo biti ostvareno od strane vas. To je svrha vašeg postojanja kao ljudsko biće… i kako bi bili sposobni ostvariti vašu svrhu, vi ćete biti potpomognuti od strane Mene na svaki način… Pretjerana briga u svezi vašeg tijela ne bi trebala spriječiti vaš rad na unapređenju vaše duše, iz ovog se razloga Ja skrbim za prijašnje sve dok vi smatrate vaš stvaran zadatak kao više važan, čim vi ‘tražite Moje kraljevstvo i njegovu pravednost’. Onda doista nećete oskudijevati u ničemu, vi ćete biti zbrinuti i fizički i duhovno, jer Ja pazim na vaše tijelo baš kao i na vašu dušu i Ja ću priskrbiti izobilno, budući  da vas ljubim i želim također pridobiti vašu Ljubav. ” Tražite prije svega Kraljevstvo Božje…” BD 6968.

U Ljubavi Kristovoj,

mamino-blago-tražite-najprije...