Vi, dakle, ovako molite: ‘Oče naš, koji jesi na nebesima! Sveti se ime tvoje!

Matej 6:9

Večeras će te se probati pomoliti sami”, rekla sam ljutito nakon skoro sat  vremena pregovaranja i pospremanja sobe.

“Ali mi to ne znamo” začuđeno me gledao naš petogodišnjak.

“E pa probat će te!”, nastavila sam.

Ali ne znamo,maaaama, već umoran od pospremanja plačljivo me pokušavao uvjeriti mlađi trogodišnjak.

“Probat će te”, inzistirala sam i dalje, sada već potpuno sigurna kako postoje i bolji načini da ih potaknem na molitvu.

I baš kad sam se htjela predomisliti, začujem našeg trogodišnjaka  kako tiho šapuće: “Isuse moj, samo si Ti Semogući, Ti, a ne tamo neki Spajdemen, on misli da sve moze ali ne moze..Ti sve mozes i tako.. vovimo te…Amen”.

Gledam ga istovremeno se rastapajući od slatkoće kojom je to rekao, kad odjednom cijelim srcem glasno odzvoni misao. “A ti?, Kad si ti posljednji put otišla u molitvu  k Isusu samo da Mu kažeš kako Ga voliš, bez da išta tražiš od Njega?”

I duboko sam se posramila.Tim više što poznajem ove Očeve riječi:

Blaženi su ljudi koji često uzdižu svoje misli ka Meni, koji ne moraju biti ponukani to činiti najprije s nevoljama i patnjom već koje ljubav nagoni da se sjedine sa Mnom, koji jedino pronalaze istinsku utjehu i istinsku sreću srca u bliskom odnosu sa Mnom… “Veza s Bogom…Nevolje i patnja” BD 8737

Ne dopustite da vam budem udaljen Bog, Kojem se jedino molite za pomoć u određeno vrijeme kada to od vas potražuju upute koje su propisali ljudi, već Me zazivajte k sebi uvijek, dopustite Mi da vam uvijek budem blizu… gledajte na Mene kao na Oca Koji čezne za Svojom djecom s nježnom ljubavlju, i govorite sa Mnom kao što dijete govori sa svojim ocem… neustrašivo, sa sigurnošću i jednostavno, tako će Moje srce uživati u dječjem zamuckivanju. “Bog…Otac… BD 5481”

Poprilično me stisnulo u srcu dok sam razmišljala koliko Frani i meni znači kada nas dečki  bez posebnog razloga snažno zagrle i kažu kako nas vole. Koliki to val Ljubavi pokrene u nama. Sigurna sam da naš Otac još više čezne za time jer nas voli Ljubavlju puno savršenijom od naše roditeljske. Jer nas je doveo u postojanje iz jednog jedinog razloga, da uspostavi s nama odnos Otac-dijete, kako bi nam mogao darovati svu Svoju Ljubav i primiti ju zauzvrat od nas.

Jeli mi žao zato što ovo nisam prije uvidjela? Naravno.

Hoću li sada dane provesti u razmišljanju kako sam nezahvlana i grešna. Naravno da ne. Hvala ti moj Dobri Isuse, na uputi, evo  Ti odmah jurim u zagrljaj.♥

Oprosti mi moj vjerni Isuse. Toliko te volim, a voljet ću te  još  i više.  I govorit ću ti to svaki dan sve više.♥

I Frano koji čitajući ovo veselo klima glavom.

I obećajemo ti da ćemo dati najbolje od sebe da tome naučimo i našu djecu.

Toliko je jednostavno. Pročitaš uputu. Vidiš da si pogriješio. Pokaješ se. Odlučiš se promijeniti.

Dnevne-molitve-piderman-ili-Isus

U Ljubavi Kristovoj,