Braćo! Želja je srca moga i molitva Bogu za njih: da se spase.
Rimljanima 10:1

 

Po pitanju molitve za djecu prilično sam neozbiljna. Malo se molim, malo ne molim, uglavnom razmišljam o tome kako bih se trebala početi moliti.

Vidjevši koliko time zakidam svoju djecu odlučila sam se ozbiljnije tome posvetiti.

Zašto?

Zato što vjerujem da naša djeca  nisu naša djeca, svi smo mi djeca istog nebeskog Oca. Ona su samo  duše povjerene nam na mudro čuvanje i odgajanje.

Zato što mi kao roditelji  imamo odgovornost prema njima, napraviti sve što je u našoj moći kako bi ih usmjerili na pravi Put.

Zato što iskrena molitva može napuniti njihove male duše s ogromnom snagom.

Zato što  se putem molitve otvaraju za Riječ, postaju voljniji slušati o predivnom Isusu i razmišljati o duhovnim stvarima.

Zato što tako primaju snagu potrebnu za podređivanje njihove volje Očevoj i time odustajanja od svega onog što se tome protivi.

Zato što će tijekom odrastanja doći trenutci kada će se  suočavati  s otporima i kušnjama u sebi i oko sebe. Perioda borbe između duhovnog i svjetovnog u njihovim životima, kada će  ostanak na ovom Putu od njih iziskivati puno napora i duhovne snage koje mogu primiti kroz naše zauzimanje.

Zato što koliko god mi nastojali oko njih: upućivali ih, podučavali i odgajali u Kristovom duhu, oni imaju slobodnu volju kada malo porastu zaista predati svoj život Isusu ili se okrenuti od Njega.

Zato što su trenutci kada Isus zbog zakona slobodne volje mora ostati „miran“.

Zato što ni tada nije sve izgubljeno budući  da naša roditeljska ljubav može pomoći tamo gdje je Isusova Ljubav vezana Zakonom vječnog reda.

Zato što mi kao roditelji u tim trenutcima možemo molitvom umjesto njih utjecati na vraćanje njihovih srca natrag k Isusu. Istina, naša ljubav neće moći nadoknaditi njihove propuste, no može dodijeliti snagu da promijene svoju volju. Oni tada počinju razmišljati i željeti što je ispravno, shvaćaju pogrešan smjer svoje volje i  počinju reflektirati o svojim postupcima. I što više ljubavi prime kroz našu iskrenu molitvu to će sigurnija biti njegova promjena.

Zato što Ljubav može slomiti najčvršći otpor.

Zato što  me kroz ljubavno zauzimanje Isus poziva da mu pomognem u iskupljenju ovih malih duša. Hvala ti moj dobri Isuse na tome.

Zato što mi ova Isusova obećanja daju ogromnu sigurnost.

I na kraju nešto najljepše što sam pročitala u posljednje vrijeme:

Zato što ni jedno ljudsko biće nikada ne može zastraniti ako ga slijede ljubavlju ispunjene misli, ako je on uključen u molitvu i povjeren Božanskom Iskupitelju Isusu Kristu. “Zauzimanje za bližnja ljudska bića” BD 6582

Stvarno? Ni jedno ljudsko biće? Nijedno?!

E, ako me ovo ne potakne na iskreniju i ustrajniju molitvu, zaista ne znam što će..

Više o tome kako moliti i ostati ustrajan sljedeći put..

Dnevne-molitve-mamino-blago-zašto-je-molitva-nužna

U Ljubavi,