Ja sam loza, vi ste izdanci. Tko ostane u Meni kao što ja ostajem u Njemu donosi mnogo plodova. Jer, bez Mene ne možete ništa učiniti.
Ivan 15:5

Svaki naš dan u sebi sadrži potencijal da bude ispunjen blagoslovima ili preprekama i teškoćama po putu. Ja osobno nikad nisam bila posebno organizirana. Onog trenutka kada sam po drugi puta postala mama shvatila sam da je krajnje vrijeme da neke stvari počnem mijenjati. Promatrala sam svoj dan i vidjela kako zapravo cijeli dan vodim bitku s vremenom. Ja sam gubila, naravno. Problem mi se činio u toliko ozbiljniji budući da sam već od prije naučila kako je vrijeme jedno od najdragocjenijih stvari koje mi je Isus dao na raspolaganje i kako  upravo o raspodjeli tog vremena u velikoj mjeri ovise moji daljnji plodovi u danu. Nemalo puta sam znala ujutro otvoriti oči i pri  samoj pomisli na sve obaveze koje me taj dan očekuju uhvatila bi me velika panika. Zatim bi se tako panično ustala i počela na papir zapisivati stvari koje moram obaviti. Što je popis rastao i postajao meni sve više nemogućim za izvesti, to sam ja postajala nemirnija. Kako je vrijeme prolazilo, pritisak je sve više rastao. Jednog dana mi je pritisak porastao do te mjere da mi se na trenutak učinilo kako ću izletjeti iz vlastite kože. Istog trena mi je  postalo jasno da moje metode organizacije nisu baš učinkovite i kako bez Isusa zaista ne mogu ništa. (Ivan 15:5)

Ove dvije male upute spasile su me od svake daljnje potrebe iskakanja iz vlastite kože:

1. Nemojte ulaziti u dan bez prethodne molitve. Nikad, ali baš nikad. Koliko god obaveza vas čekalo, molitva  prvo, a sve ostalo drugo. Ozbiljno. Najozbiljnije. 🙂 Više o jutarnjoj molitvi možete pročitati ovdje .

2. Napravite popis stvari koje treba obaviti zatim:

  • uđite u molitvu, zamolite Isusa da bude s vama, da vas blagoslovi i zaštiti od vlastite neorganiziranosti, panike i sl.
  • zajedno još jednom prođite kroz popis stvari koje morate obaviti.
  • slušajte na unutra, pratite misli koje vam dolaze i pustite Isusu da vam posloži prioritete u tom danu. Gledajte srcem i vidite što je uistinu važno. U mojem slučaju to obično znači da stvari koje ja svojom pameću stavim pod najvažnije nakon molitve postanu najmanje važne. Također Isus obavezno nadoda još nekoliko stvari koje treba napraviti: nazvati nekoga, ohrabriti i razveseliti.
  • reorganizirajte svoj popis sukladno novim prioritetima
  • zahvalite Isusu na pomoći
  • držite se uputa

Putem sam shvatila veliku mudrost. Što sam  ja poslušnija Očevom glasu iznutra i podređenija Njegovoj savršenoj volji za Mene to je moj dan uspješniji, to sam ja sretnija i mirnija. Kada sam prije nekog vremena naišla na ovu prekrasnu objavu bilo mi je jasno i zašto.

To je zašto vam nastavljam govoriti, ne započinjite ništa bez da ste najprije apelirali za Moj blagoslov, i tako Mi dokazali vašu odlučnost da budete povezani sa Mnom, i doista ćete završiti vaš svakodnevni rad s Mojim blagoslovom, on će biti uspješan, tijekom cijelog dana ćete biti spokojni i iznutra mirni, vi više nećete biti meta za njega (Zloga), jer Ja ću hodati pored vas, i on će od Mene pobjeći, on ne može podnijeti blistavo zračenje Mojeg svjetla koje vas sada okružuje. BD 7603 “Božji blagoslov se treba zatražiti”

Zna mi se još uvijek  dogoditi da me na kratko uhvati panika i da mi se dan čini prekratak za sve što  moram napraviti, no kad zastanem i pogledam malo unatrag, vidim da sam se zaboravila držati uputa.  U odnosu Isusa i mene, uvijek sam ja ta koja se mora mijenjati na bolje. Naš Otac, za nas vidljiv u Isusu Kristu, se ne mora mijenjati. On je uvijek isti, Predivan (Izaija 9:5) i On  hoće ispuniti svako svoje obećanje (Hebrejima 10:23).

Moja je molitva da ovo blagdansko vrijeme provedemo s Isusom pod ruku, da nam dani budu ispunjeni blagoslovima i da u svemu tražimo najprije Njegovu volju u vjeri da će nam On zaista pobrinuti za sve ostalo  (Matej 6:33)

U Ljubavi Kristovoj,