Molite i Bog će vam dati; tražite i naći ćete; kucajte i otvoriti će vam se! Jer, svatko tko moli-prima; tko traži-pronalazi, a onome koji kuca-otvoriti će se. Tko bi od vas svome sinu, kad bi ga zamolio kruha, dao kamen? Ili kad bi ga zamolio ribu dao zmiju? Dakle, ako vi, iako ste zli, znate svojoj djeci davati dobre darove, još će više vaš Otac nebeski obdariti dobrim one koji ga mole. (Matej 7:7)

Prije nekoliko dana od drage prijateljice čula sam prekrasnu priču.
Mala curica je za Božić silno željela mali crveni bicikl. Svaki dan je govorila mami: „Mama, ja bih jako htjela bicikl, hoćeš mi ga kupiti?, mama je uvijek odgovarala: „Žao mi je, ali nemamo novaca“. Jednog dana djevojčica se dosjetila kako bi se mogla pomoliti Isusu da joj pokloni crveni bicikl. Rekla je mami: „Ja ću moliti Isusa da dobijem bicikl“. Dani su prolazili, a mama iako se trudila svim snagama, nikako nije uspjela sakupiti novce za bicikl. Na Badnjak je sa knedlom u grlu rekla svojoj djevojčici: „Žao mi je što Isus nije čuo tvoju molitvu“, a djevojčica se sva vesela okrenula prema mami i rekla: „Da, da ,da Isus je čuo moju molitvu i rekao mi je “NE”!“

Riječ Božja kaže „Ako ostanete u meni i riječi moje ako ostanu u vama, što god hoćete, ištite i bit će vam” Ivan 15:7. Drugim Riječima, Isus nam obećava kako će nam ako mu ostanemo blizu, čitajući Njegovu Riječ i mijenjajući se u skladu s njom na bolje iz dana u dan dati što god ga tražimo. Kojeg li prekrasnog obećanja. No problemi gotovo uvijek nastaju kad ono što smo pročitali u Riječi Božjoj i prihvatili kao istinu odlučimo primijeniti u našem svakodnevnom životu.

Uf, koliko sam samo puta znala reagirati poput mame iz ove priče kada moja molitva ne bi bila odmah uslišena. Počela bih misliti kako me Isus vjerojatno nije ni čuo dok sam molila.
Nemojte misliti kako ja držim svoje uši zaštopane ako molitva nije smjesta uslišena… Ja čujem poziv Mojeg djeteta i uvijek Sam voljan pomoći..ipak Ja također znam što je najučinkovitija pomoć i to je ono što će on primiti. BD 7071,“Djetetova molitva Ocu“

Nekad sam znala dvojiti Isusovu Ljubav ukoliko moja molitva odmah nije bila odgovorena, ne shvaćajući kako me možda upravo ta Ljubav štiti.
Ako međutim Ja vama zaniječem ispunjenje zahtjeva onda svejedno ne dvojite moju Ljubav, jer to je baš moja Ljubav koja vas želi zaštititi od ozljede. I vi, sami niste uvijek sposobni prepoznati učinak ispunjenog zahtjeva. BD 3927 „Ispunjenje molitve u čvrstom vjerovanju…“Oče budi volja Tvoja…“

Bilo je i puta kada sam znala gunđati i prigovarati ukoliko molitva naizgled nije bila odmah uslišena.

Ipak ne potražujte, prigovarajte ili gunđajte ako vam Ja naizgled neću uslišiti vašu molitvu, jer onda Moja Očinska Ljubav zna da će vam ispunjenje vaše molitve jedino prouzročiti štetu i kako bi vas zaštitila od ovog ona će sebe zanijekati… BD 3927 „Ispunjenje molitve u čvrstom vjerovanju…“Oče budi volja Tvoja…“

Moram priznati da se još uvijek učim biti poput male djevojčice iz ove priče koja jednostavno i dječje ponizno u svojoj Molitvi prilazi Ocu nakon čega ispunjenje molitve i njen način realizacije u potpunosti ostavlja Njemu riječima “Oče budi volja tvoja”.

Još uvijek rastem u svjesnosti kako On nikad neće razočarati svoju djecu ukoliko mu dolaze u potpunom povjerenju i kako je Očeva Ljubav spram nas toliko velika da On uvijek ima na umu jedino najbolje za nas i da svoj svojoj djeci pa tako i meni može i želi dati puno više nego sam ja sposobna moliti. (Efežanima 3:20). Jer ako je ova mama dala sve od sebe ne bi li nabavila taj bicikl,radila prekovremene sate, vjerojatno i nekakav posao sa strane koliko li će tek naš Nebeski Otac, Svemogući Bog, Isus Krist koji je sama Ljubav dati onima koji ga traže? (Matej 7:7)

U Ljubavi, Tereza