A kralj će im odgovoriti: ‘Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!
Matej 25:40

Bliži se Božić. U našoj obitelji ovo je razdoblje velikog veselja, no posljednjih nekoliko godina ujedno i borba kako istinske kršćanske vrijednosti, Isusa Krista, staviti u prvi plan. Kako mu dati zasluženo prvo mjesto u blagdanskoj “ludnici” gdje je sve zasićeno likom Djeda Božićnjaka i poklonima? Kako naglasak staviti na to da je Božić ipak Isusov rođendan i da bi stoga On trebao dobivati sve te silne poklone, a ne mi. Razmišljate li poput nas vjerujem da će vam sljedeća aktivnost biti na blagoslov.

• jedna mala kartonska kutija,
• ukrasni papir,
• vrpca za zamatanje

Kutiju zapakirajte kao poklon Isusu, ukrasite ju po želji, djeca će se posebno veseliti šljokicama, a mnoštvo šljokica kojih će nakon toga biti svugdje po vašem domu, podsjećat će vas kako je Isus uvijek s nama (Matej 28:20) :). Na vrhu kutije napravite rupu dovoljno veliku da možete ubacivati papiriće unutra.
U vremenu do Božića razmišljajte o tome kako u Ljubavi možete djelovati na druge. Svako dobro djelo zapišite i ubacite u kutiju. Potičite djecu da i oni djeluju tako. Zapisujte njihova spontana dobra djela, ali i ona koja ste zajedno napravili. Neka vam ove poticajne Isusove Riječi budu u tome vodilja:

…Vi možete sazrijevati jedino putem ljubavi, i vaš duhovni napredak ovisi jedino o vašoj dobroj volji prema ljubavi, zbog čega sva vaša nastojanja u pravcu toga kako bi vam Ja bio naklonjen, ostaju beskorisna, ako se ne trudite živjeti u ljubavi …. I za to imate priliku svakodnevno i svaki sat …. Trebate dobrotom prilaziti ostalim ljudima, trebate se pozabaviti njihovim potrebama, trebate s njima suosjećati, pomoći im, tješiti ih i pružiti im podršku, ne trebate ravnodušno proći pored problema drugog čovjeka/vašeg bližnjeg …. trebate brinuti o njima duhovno i materijalno, gdje god za to imate priliku. Ljubazna riječ, blag pogled, već sitna pomoć, donose vam ljubav bližnjeg; one sprječavaju potpuno hlađenje ljubavi, jer ljubav treba njegovati kao biljku, kako ne bi uvenula….                                 BD 5690 “Sazrijevanje jedino putem Ljubavi”

Na Božićno jutro sjednite svi zajedno, napravite mjesto i za Isusa i uručite mu poklon. Čitajte zajedno, radujte se zbog dobrih djela, jer doista ljubav koju poklonimo našim bližnjima Isusu smo poklonili.  Matej 25:40

U ljubavi, Tereza