recept za domaci kruh mamino blago

Priprema kruha u našem domu je uvijek poseban doživljaj. Prilika je to da se okupimo oko stola i stvorimo nešto zajedno. Od samog početka sam se dogovorila sa Isusom da neću brinuti o tome koliko će brašna i tijesta biti po podu i da me neće brinuti to što mi za struganje ostataka koje su dečki u kretivnom zanosu stvorili potrebno bar toliko vremena koliko i za pripremu.

Evo zašto ja vidim da je priprema kruha kod kuće vrijedno truda.

 1. Zajedništvo

Ovom aktivnošću razvija se zajedništvo među članovima obitelji. Prilika je to u kojoj zajedničkim radom stvaramo nešto vrijedno.Prilika u kojoj se mi kao roditelji učimo strpljenju a naša djeca poštivanju pravila.

2. Ljubav prema bližnjem

Ispečemo li dovoljno kruha da ga možemo još s nekim podijeliti kod djece razvijamo osjećaj za drugog, ljubav prema bližnjemu i radost dijeljenja s drugima.

3. Duhovna hrana

Priprema kruha kod kuće prekrasna je prilika da djeci na razumljiv način približimo istinsko značenje pričesti i važnosti čitanja Božje riječi. U Evanđelju naime kruh zauzima posebno mjesto. U duhovnom smislu on predstvalja duhovnu hranu kojom na naš nebeski Otac svakodnevno dariva u obliku Njegove Riječi. Na isti način na kojem je našem tijelu svakodnevno potrebna hrana potrebna je i našoj duši. Želimo li svoju dušu držati snažnom i jakom da se suprostavi svim preprekama po putu moramo ju svakodnevno hraniti čitanjem Božje Riječi i življenjem po Njoj. Na ovaj način naša će duša rasti iz dana primajući snagu i svjetlo i putem njih sebe dan po dan oblikovati u ljubav po primjeru Isusa Krista. Jedino će tada istinska pričest odnosno sjedinjenje sa našim Ocem biti moguće jer Bog je ljubav i tko ostaje u ljubavi, u Bogu ostaje, i Bog u njemu. (1 Ivanova 4:16)