molitva 5 prstica
“Kad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani.
Matej 6:7

Evanđelje nas uči kako uslišenje naše molitve ne ovisi o količini riječi koju izgovaramo već iskrenosti našeg srca. Svim srcem vjerujem kako je Isusu najugodniji jednostavan oblik molitve i kako bi djecu od najmanjih nogu trebali učiti kako da umjesto razrađenih riječi i rečenica koriste jednostavne riječi koje dolaze iz njihovih malih srdaca. Djeca će tako naučiti kako je molitva zapravo iskren razgovor s Bogom, razgovor u kojem svojim riječima mogu reći Isusu na čemu su zahvalni, što ih muči, razgovor u kojem u svoj jednostavnosti mogu moliti iz srca za one kojima je to potrebno i biti sigurni da će ih Isus zaista uslišiti. Moleći na ovaj način djeca razvijaju blizak odnos s Isusom, ne doživljavaju ga kao nekog udaljenog Boga kojem se mole samo kada su u nevolji, već kao bliskog Pomagača, Savjetnika nekog s kime mogu podijeliti sretne i one manje sretne trenutke.

Ova mala molitva, koju sam tek nedavno pronašla, ubrzo je postala naša najdraža večernja molitva. Posebno me razveselilo kada sam pažljivije pogledala i vidjela kako sadrži sve principe molitve koje nam je Isus ostavio u našoj najvećoj kršćanskoj molitvi “Oče naš”.

 

Dragi Isuse

1. PALAC- Ti si tako velik i snažan, ti si moj superjunak. (Slavi Boga)

2. KAŽIPRST- Hvala ti Isuse na današnjem danu, hvala Ti što sam bio s mamom i tatom na kolačima. (Zahvali se)

3. SREDNJAK- Oprosti što nisam htio spremati igračke, sutra ću probati biti bolji. (Priznaj što nije bilo dobro)

4. PRSTENJAK- Čuvaj dragi Isuse moga tatu, mamu, bracu, našu macu, posebno te molim se za mog prijatelja Nikolu koji ima temperaturu, molim te dragi Isuse učini da što prije ozdravi. (Moli za druge)

5. MALI PRST-  Molim te dragi Isuse daj mi sada miran san i sutra jedan prekrasan dan . ( Moli za sebe)

Amen.

u Ljubavi,

Tereza