jesen u zagrebu šetnja park ribnjak
I reče Bog: »Neka proklija zemlja zelenilom – travom sjemenitom, stablima plodonosnim, koja, svako prema svojoj vrsti, na zemlji donose plod što u sebi nosi svoje sjeme.« I bi tako. 12I nikne iz zemlje zelena trava što se sjemeni, svaka prema svojoj vrsti, i stabla koja rode plodovima što u sebi nose svoje sjeme, svako prema svojoj vrsti. I vidje Bog da je dobro.
Knjiga Postanka 1:11-13

Jesenska šetnja s djecom po prirodi prekrasna je prilika za upućivanje malenih u čuda Božjeg stvaranja. Šetajući šumom u malenu košaricu sakupljajte travčice, lišće, kestene, žireve.. S veseljem sakupljate plodove i čudite se njihovim ljepotama.

Bila sam presretna kada sam ovu ativnost pronašla u jednoj knjizi. Uz najbolju volju stigli smo malčice prekasno, gotovo da je padao mrak. Naš mlađi sin nikako nije bio raspoložen za istraživanje, nije htio hodati, malo je plakao, u dva navrata je punu košaru stresao u obližnju fontanu, nije čak htio jesti ni čokoldane muffine koje smo zajedno spremali da bi se počastili u šetnji. Kada nas je u jednom trenutku napao roj komaraca jedva smo uspijevali održavati početni entuzijazam, no nismo htjeli odustati iako ništa nije nije išlo po planu odlučili smo uživati u zajedničkoj šetnji i vratiti se kući sa punom košaricom. Navečer smo nas troje sjedili u sobici čitali Postanak iz dječje Biblije, gledali što smo sakupili, i tko je što pronašao, u jednom trenutku sam rekla pa jel vi vidite kako nas Bog voli, pogledajte kako je prekrasno lišće napravio da nas razveseli. Moj stariji sin me cijeli sretan pogledao i rekao pa HVALA ti Bog., a ja sam shvatila kako se sav trud isplatio. Košarica je još uvijek na prozoru, lišće više nije tako lijepo, no jedan i drugi veselo odlaze do košarice i ispituju jedan drugo tko je stvorio a tko donio plodove kući.

 

Plodove nakon šetnje možete razvrstati u malene zip vrećice i onda ih uvesti u ovakvu malu knjigicu.