prsteni na novom zavijetu temelji čvrstog braka

 

Ovo smo moj Frano i ja. Zajedno smo 12 godina a posljednjih pet trudimo se izgraditi naš brak na čvrstim temeljima. I što smo duže na ovom putu sve smo sigurniji kako nema boljih uputa za sretan i skladan brak od Njegove Riječi.

No iako su sve upute već dane od Njega, nije uvijek lako provesti ih u djelo. Nije uvijek lako zagledati se u sebe, shvatiti kakav si zapravo i onda se odlučiti promijeniti. Na početku to radiš jer vjeruješ da je to ispravno na kako po putu sazrijevaš radiš to sve više iz ljubavi prema njemu i naposljetku Bogu koji vas je spojio. Jednostavno želiš postati bolji jer si neizmjerno zahvalan na osobi pored sebe. Iskreno vjerujem kako je Istinski kršćanski brak onaj u kojem supružnici doživljavaju jedno drugo kao najdivniji dar od Boga. Vjerujem kako je krščanski brak zajednički život u najdubljem skladu, stanje koje se ne može zakonski stvoriti. Stanje u kojem su supružnici spremni odustati od sebe, svojih utabanih puteva kako bi bili bolji prema onome drugome. I zato nije jednostavno jer je potrebno vremena dok razvijemo nesebičnu ljubav u sebi, ljubav koja daje a ne samo traži. Brak u Kristu je tako vrlo aktivan, neprestani rast, samoispitivanje, razgovor i zajednička molitva. Dvoje ovako sjedinjenih u Bogu vođeni su istim mislima i akcijama kako bi stvorili bolji svijet oko sebe.

A Frano i ja do kuda smo mi stigli..cilj je još daleko ispred nas no hitamo prema njemu jer nas je osvojio.Filipljanima 3:13-14

Upute i tekstovi koji će slijediti, nama su uvelike pomogli da krenemo ovim putem zajedničkog sazrijevanja, moja je molitva da će te čitajući ih, prepoznate ono što vama nedostaje i hrabro zajednički krenuti u potragu za obećanim blagoslovima.