Samo Mi se obratite, u duhovnoj ili zemaljskoj nevolji, i Ja ću vam priskočiti u pomoć, jer dao Sam vam obećanje: ‘Molite i primit ćete …. kucajte, i bit’ će vam otvoreno ….’ (Matej 7:7) Tako da Me nećete uzalud zazivati, samo ako se puni vjere prisjetite tog Mojeg obećanja. Samo Ja vam mogu pomoći, i Ja vam i hoću pomoći, pošto vas ljubim. Samo što često ne prepoznajete Moju pomoć a time ni Moju Ljubav, no niti jedan poziv Meni, ne prođe nezapaženo, samo ako Mi je bio upućen u duhu i u Istini ….
Povjerite Mi što god da vas pritišće, međutim vjerujte i to da vam se ne događa ništa osim onoga što vam može biti za dobrobit (spas) duše. I već kontakt putem molitve, koja je posljedica te nevolje, plus je za vašu dušu, jer ona Me putem molitve priznaje i time joj od Mene može biti pružena pomoć s obzirom na njenu vjeru. Ne dozvolite da vas ikakva zemaljska nevolja deprimira, jer imate Onoga Koji je od vas uvijek može odstraniti i Koji vam je to obećanje dao riječima: ‘Molite, i primit ćete ….’
I kad ste u duhovnoj nevolji, kad Me zazovete da pomognem vašoj duši, tada znajte da vas slušam više nego spreman i da nema duhovne molbe koja ostaje neispunjena. A u duhovnoj nevolji ste kad vam je duša pritisnuta tamom, kad joj nedostaje svjetla, kad joj nedostaje Moje Ljubavne snage, kad se osjeća pritisnuta silama tame …. I onda svaki poziv Meni znači trenutnu pomoć, jer Ja vas ne ostavljam u muci duše, samo ako s vjerom zazovete Moje Ime, Koje je za vas pojam iskupljenja od smrti i grijeha …. od tame i slabosti ….
I iskusit’ ćete snagu koja počiva u spomenu Moga Imena; doživjet’ ćete pomoć u svakoj nevolji, samo ako pobožno izgovorite Moje Ime, čime svjedočite u korist vaše vjere u Mene kao Spasitelja i Izbavitelja svijeta …. Ja Sam na Svoja ramena bio preuzeo sve muke i sve grijehe čovječanstva (Izaija 53:4-6)…. Ja Sam ih za vas ljude ponio …. tako da vi sve vaše nevolje i muke možete natovariti Meni kad vam se čini da ćete pod njima kolapsirati. Neću vas ostaviti u nevolji, pošto Sam vam obećao Moju pomoć ovim riječima: „Dođite k Meni svi vi koji ste umorni i opterećeni, i Ja ću vas odmoriti ….“ (Matej 11:28) Vjerujte, i bit će vam pomognuto, pošto je Moja sila bezgranična, i Moja Ljubav nikad ne prestaje, Moja Ljubav važi za sve ljude koji Me zovu u svojoj nevolji.

AMEN